MAJKO SPASITELJEVA, moli za nas!

Majko Onoga jedinoga i presvetoga Otkupitelja koji živi i danas, kojemu nema početka ni kraja. Onoga koji nas tješi u svakoj našoj nevolji, i daje nam pomoć u svim naši nedostacima. Majko moga Spasitelja Isusa Krista u kojemu sve živi i kraljuje u svoj vječnosti. Pitamo se na koji način ti želiš biti sa nama, na koji način uopće ima više smisla govoriti o spasenju, na koji način čovjek želi biti spašen? Kada sve danas tako odlazi u nekom drugom smjeru, kao da nam nisi potreban, pa se pitamo je li nam potrebna majka našega Spasitelja, kada ja sve mogu sam, kada ja sve mogu kupiti novcem, a za sve ostalo je tu master… (da ne govorim dalje da im ne dajem reklamu).

Gdje mogu pronaći to spasenje, kako da drugome kažem da mu je potrebno spasenje, kada su naša srca tvrda poput plastike, a kad je malo zgužvaš puca kao najmekanije staklo?

I tko će nas onda povratiti, ako ne onaj koji je uzeo na sebe sve naše, onaj koji je uzeo na sebe sve tvoje, da tvoje, ne moraš ništa činiti, ne moraš ništa donositi zauzvrat. On naš Spasitelj. A tek njegova Majka koja je učinila sve, i ispunila sve da bi ga dovela tebi, kako bi ispunila sve ono što je nebeski Otac od nje očekivao da bi naš Spasitelj mogao živjeti, da bi mogao ući u tvoje srce i ozdraviti ga, jer tu se događa spasenje, tu se događa tvoja promjena, tu je mjesto susreta između tebe i Njega. Ne boj se jer, je ona majka Spasitelja, tvoga Spasitelja.

don Roko Kaštelan